Zwangerschap dementie 2.0

Een kalender, papieren agenda, digitale agenda, notities op je telefoon of papier.. ik heb het allemaal! Voor veel mensen een bekend ‘probleem’ . Mijn geluk is dat ik het onder de zwangerschap dementie kan laten vallen.

Alles schrijf ik op en toch vergeet ik nog regelmatig van alles! De befaamde ‘zwangerschap dementie’, alweer 5 minuten verder voordat ik op dit woord kwam.. ‘Het ligt op het puntje van mijn tong!’ hoor ik mij dagelijks zeggen en kort daarop volgend: ‘och laat maar!’. Daar komt ook geregeld frustratie bij kijken.

Mijn korte termijn geheugen was altijd prima, maar sinds kort is hij zichzelf vergeten? Veel moeders zullen nu zeker denken: ‘ooooh ja, echt erg!’.

Laat het een troost zijn dat je er echt niets aan kan doen, het wordt echt weer beter. Zo niet, dan leer je er vanzelf mee leven ;). Hoe menselijk het dan ook is, vaak ook erg lastig.

Een week eerder op een afspraak komen is niet heel vervelend, je probeert het de week erna gewoon weer! Een week later aankomen is echter wel apart, vooral als je ervan overtuigd ben dat die persoon dan toch echt jarig moet zijn volgens jouw agenda… (Ja, dit overkwam mij vorige week)

Dit is mijn top 10 met dingen waar ik dankzij mijn vergeetachtige hersenen….wat typte ik ook alweer?… MIJ ENORM AAN IRRITEER!:

 1. Vergeten op te schrijven, wat ik niet moest vergeten…denken ‘dat doe ik straks wel’ >> DUS NIET!
 2. Vergeten wat je moest halen/kopen in de winkel, thuis komen met iets heel anders en er dan pas achter komen. Vervolgens ga je weer naar de winkel om het vooralsnog te halen, vergeet je je lijstje en weet je het nog niet! (Ja dit is mij al meerdere malen gebeurd).
  Begrijp je het nog?
 3. Je telefoon en/of sleutels vergeten…Geloof me, als je het beide vergeet, dan heb je een probleem!
 4. Dankzij mijn lijstjes in de tassen, komt het bijna niet meer voor, maar het is wel heel onhandig om luiers en spenen te vergeten wanneer je op pad bent..
  Tip: klein vuilniszakje met luiers en billendoekjes onder je autostoel, altijd handig om reserve mee te hebben!
 5. Tijden/afspraken vergeten, altijd leuk als de fysiotherapeut voor de deur staat en jij nog in je badjas…
 6. Je agenda ergens vergeten, helemaal leuk als je niet meer weet waar! hihi…
  Van de week nog op mijn werk, een nacht niet kunnen slapen om vervolgens je collega foto’s te laten maken. Maar goed ook, anders zat er weer iemand te wachten!
 7. Een verhaal vertellen en plots niet meer weten wat je aan het vertellen was, of niet meer op de juiste woorden kunnen komen. Uiteindelijk geef je het op en is het een ‘laat maar’ moment.
 8. heel aandachtig zitten luisteren naar iets of iemand, maar vervolgens geen flauw idee meer hebben waar het over ging…
 9. Verjaardagen of andere gebeurtenissen vergeten.
 10. Wanneer Jop gaat logeren, de helft van de spullen vergeten.. De winkel is om de hoek dus voeding, potjes of luiers zijn zo gehaald. Toch blijft het irritant!

 Uiteindelijk maar blij zijn dat mijn hoofd vast zit, anders was ik deze ook zeker ergens vergeten!

Realiteit..

Gelukkig kan ik erom lachen en beperkt het mij niet in mijn dagelijks leven. Dit is jammer genoeg voor teveel mensen niet zo. Deze mensen kampen met serieuze problemen en bij dementie zullen deze alleen maar groter worden. In mijn directe omgeving heb ik dit gelukkig nog niet mogen ervaren maar daarbuiten zie ik de mensen en hun famillie worstelen.

Hiermee wil ik deze ‘klaag’ blog met een grote glimlach graag afsluiten. Zoals ik al eerder zei wij kunnen er om lachen en laten we dat vooral doen!

Hopelijk heb je genoten van mijn vergeetachtige top 10, waarschijnlijk herkennen veel mensen zichzelf hierin!

Wat zijn jouw vergeetachtige issues? Heb jij goede tips?

Laat het mij weten middels een comment of stuur mij een privé bericht

SpeelgoedSpeelgoed

Laat een reactie achter