Weleda billenbalsem, new favorite!

Een paar maanden geleden mocht ik een product uitproberen, namelijk de Billenbalsem en Face-cream voor de normale huid van het merk Weleda! Speciaal voor WIJ.nl ben ik dit producten gaan uitproberen en heb ik mijn bevindingen hier opgeschreven!

Als Zwitsal verslaafde, is het moeilijk om naar een ander product over te stappen. Drie maanden geleden mocht ik echter de Billenbalsem en Face-cream van de normale baby lijn van Weleda uitproberen!

Voordat ik deze ging uitproberen, ging ik op onderzoek uit! Eerst wilde ik wel weten wat ik op mijn kind smeer…

100% natuurlijk!

Weleda bied een geheel assortiment van producten voor volwassenen, kinderen en baby’s aan. Deze producten zijn 100% natuurlijk. Dit betekent dat de producten geen synthetische toevoegingen bevatten. Er wordt alleen gewerkt met naturlijke conserveringsmiddeen, parfumstoffen, plantaardige olien en wasactieve stoffen op natuurlijke basis.

Kortom, zolang het geen brandnetels in een potje zijn, klinkt dit erg natuurlijk en goed in mijn oren!

Diervriendelijk!

Weleda test geen enkele producten op dieren. Dit betekent: niet voor de productie, ontwikkeling of kwaliteitscontrole. Ook geven zij geen opdracht aan derden voor het uitvoeren van dierproeven. Deze garantie wordt geboden door het kwaliteitslabel NATRUE.

Dit vind ik een zeer belangrijk aspect bij het gebruik van ‘beautyproducten’. Waarom moeten dieren lijden voor mijn uiterlijk?
Deze producten bewijzen dat dat, niet nodig is!

Afgestemd op jouw huid.

Op de site van Weleda kan je je huidbeeld laten bepalen. Aan de hand daarvan krijg je een passend advies over welke producten voor jou geschikt zijn. Zo kan je heet makkelijk en snel, de juiste keuzes maken voor jezelf!

Uiteraard is er nog veel meer informatie te vinden over de producten van Weleda, voor meer info klik hier.

De test!

Bij ontvangst, werd ik al vrolijk van het welbekende gele ‘Zwitsal’ kleurtje van de verpakking. Verder had het uiterlijk een natuurlijke, lieve uitstraling met dat kleine lieveheersbeestje.

De tube heeft een perfect formaat voor op de commode. Ook in de luiertas past hij goed, maar daar is ook een mooi reizformaat voor!

De Face-cream kreeg ik in een ‘proef’ formaat, maar ik weet dat deze ook in 2 maten te verkrijgen is. Een grote voor thuis en kleine voor onderweg!

Gebruik

Toen ik het product kreeg, had Jop (gelukkig) geen last van luieruitslag, enkel wat vochtige ‘zweet’ plekjes. Maar nog geen week later, werd zijn poep dikker en daarmee zijn kont roder. Net als zijn rode, bolle wangetjes stonden deze altijd op springen!

Tot nu dan…

De billenbalsem smeert heerlijk uit, je hoeft ook maar een heel klein beetje te gebruiken waardoor je er heel lang mee kan doen. De zachte geur van het hoofdingrediënt Calendula komt je tegemoet, bepaald niet vies of chemisch! Het trekt heel snel in waardoor het niet kan gaan ‘smetten’. Elke ochtend na het wassen en nadat Jop een ‘pittige’ luier heeft gehad, smeren wij zijn billen in met de billenbalsem.

Ook de face-cream smeert fijn uit en lijkt de huid meteen te verzachten. Elke ochtend en avond smeren wij een beetje op de wangen van Jop. Bij slecht of juist zonnig weer tussendoor ook.

Conclusie

Om nu foto’s te plaatsen van Jop zijn blote billetjes… Jullie zullen het met mijn eerlijke woorden moeten doen!

Na 2 weken waren Jop zijn billen niet meer rood, geïrriteerd of branderig. Zelfs na een goede poepluier, bleven ze zacht en rustig. Wel smeren wij nog steeds elke ochtend zijn billen in met de billenbalsem. Met het vorige product dat wij gebruikten, moesten wij bij elke luier smeren. Ook ging het heel snel tussen zijn ‘spleten’ smetten, wat uiteindelijk nog meer ging irriteren.

Nu Jop 6 maanden is en dus al volledige voeding krijgt, komt daar ook volledige poep bij kijken. Tot op heden, zijn zijn billen nog steeds zacht en rustig, Jop dus ook!  Voor baby’s met een zeer gevoelige huid, hebben ze een aparte lijn. Echt voor ieders huid wat wils!

Wij zijn fan en gaan de andere producten ook zeker proberen! Ook enthousiast en/of nieuwsgierig geworden? Kijk dan op de website voor alle producten en verkooppunten.

Ben je nog niet overtuigd of gewoon nieuwsgierig? Dan is het ook zeker de moeite waard om de eindoordelen van de andere WIJ Testmama’s te lezen!

SpeelgoedSpeelgoed

Laat een reactie achter