Trossen los!

Zodra het zonnetje gaat schijnen en de boot weer te water gaat, gaan wij met hem mee! Elke mogelijkheid om een nachtje weg te zijn, grijpen we aan!

Sommige hebben een caravan, camper of een vaste vakantie stek… wij hebben onze boot. Voor de experts onder ons, een combi kruiser!

Deze boot hebben we vorig jaar mei(2016) gekocht en onze vorige boot verkocht. Destijds was ik al redelijk zwanger en merkte dat deze lastig werd qua ruimte, laat staan met een kind. Uiteraard had het prima gegaan, maar de mogelijkheid kwam was er en deze grepen we aan!

De vorige boot was overigens helemaal af, nieuw in de lak, bekleding, technische snufjes, noem het maar op! Aan deze moet redelijk wat gebeuren.. dit is echter nog niet gelukt om aan te beginnen. Ook daar kom je achter wanneer je voor het eerst ouders wordt! Dit betekent niet dat we minder genieten want de ruimte extra is al een geluk.

Samen met nog zeker 5 andere gezinnen/boten, onze vaarfamilie, genieten we het gehele voorjaar en de zomer!

Sneeuw!

Herinner je je 7 januari nog? Die nacht ging het opeens sneeuwen en dat bleef het doen!

Wij zaten toevallig bij (vaar)vrienden van ons en werden helemaal ‘wild’ van het idee om met dit weer in de biesbos te liggen!

Laat nou heel toevallig beide boten nog in het water liggen… Die ochtend haalden we boodschappen, pakten we onze spullen en zijn we op de boot gestapt.

Voor ons, extra spannend want dit was de eerste keer op de boot met Jop.

Een graad of 4 onder 0, verwarming loeiend en gaan…met die boot!

Ja, veel mensen verklaarden ons voor gek, maar dit was denk ik eerder jaloezie hihi ;). Wat was de natuur mooi, lekker warm aangekleed bij een vuurtje buiten. Binnen met de verwarming aan een spelletje doen en een lekker wijntje. Wat wil je nog meer??

Jop heeft naar ons idee, genoten! Je hebt in een kleine ruimte nog meer aandacht voor elkaar en dat is natuurlijk heerlijk in een ontspannen sfeer. Op de eentonige geluiden van de motor en verwarming heeft meneer heerlijk geslapen en wij dus ook!

Weekend – 17 maart

Het weekend van 17 maart zijn wij weer wezen varen. De gehele week was het schitterend weer, op het weekend na… Balen! We waren nu met een enorm gezelschap en die hadden gehele feesttenten, vuurkorven, vuurschalen, biertafels enz. meegenomen. Het was een compleet partycentrum op de ‘paardenwei’. Twee dagen lang is er eten verzorgd en voor het vermaak deden we allemaal ons best ;). Ik heb het hier niet over een bbq’tje aan en speklappen erop… nee, hele lappen buikspek, bier-kip, kipkerrie door een echt grill-master en ga zo maar door!

Niemand tot aan Jop toe kwam tekort. Zo kan het dus ook!

Zoals ik al vertelde, regende het veel en wat gebeurt er met gras en grond als het regent? Juist, een modderbad…

Ja, daar moest ik gebruik van maken! Het kind in mij wilt ook graag wat ?.
Zie hier één ‘na’ foto van het moddergevecht…

Het afgelopen paasweekend zijn we van vrijdag tot zondag weer wezen varen. 

De weervoorspellingen waren enorm slecht, maar uiteindelijk was het heerlijk! Mijn gezicht was zelfs verbrand! 

Jop had wat veranderingen in zijn voedingspatroon dus dat was af en toe vervelend (vooral in de nacht).. ook hij moest er nog even aan wennen.

Verder heeft hij heerlijk buiten gespeeld op het kleed. Met al de mensen om hem heen, is hij zeker niet aan aandacht tekort gekomen! ?

Maandagochtend  een paasontbijtje gemaakt en daarna nog lekker van het weer genoten.. Eenmaal thuis zijn we met zn drieën, na een goede scrobbeurt, lekker op bed gaan ontspannen. Leuker kan je een fijn weekend niet afsluiten!

Wat uiteindelijk de charme is van het varen, is dat je volledig jezelf kan zijn. Heel de dag loop je in je lekkerste kleren, wel of geen make-up…je mag het helemaal zelf weten en niemand zal je erop aanspreken! Dat is toch misschien het mooiste van alles?

Elke avond wordt hier nu berenbotje gezongen, Jop zijn favoriet. Vooral het ‘driemaal in de rondte’ is pret?!

Er zullen zeker meer verhalen volgen over onze avonturen op de boot. Laat het jou net zo enthousiasmeren als ons en misschien tot snel op het water! 😉

SpeelgoedSpeelgoed

Laat een reactie achter