Babyuitzet, top 10 musthaves!

Als (toekomstige) moeder ken je hem zeker weten, de befaamde ‘babyuitzetlijst’.

Toen ik zwanger werd en allerei post en informatie ontving, had ik in totaal wel 7 van deze lijsten! Soms met wat kleine verschillen, maar veelal hetzelfde. Hiervan heb ik er 2 voor de ‘uitzet’ gehouden en één voor de bevalling. ‘Ja’ die heb je ook.. een ‘bevallingschecklist’. Hier mijn 10 MUSTHAVES omtrent de babyuitzet.

Shoppen, shoppen en shoppen…

Tot mijn 20 weken wilde ik vrijwel niet kopen, bang dat het mis zou gaan? Toen ik exact 20 weken zwanger was, zijn we in één middag de gehele kinder inboedel gaan bestellen. Kinderkamer, kinderwagen, box, Maxi-Cosi, babyfoon, luieremmer en ga maar door. De kleinere dingen heb ik daarna verzameld. Zo stond de ‘hard-ware’ en kon ik mij rustig op de ‘soft-ware’ focussen.

Ik vond het heerlijk om voor mijn kleine man te shoppen. Aan de hand van de lijsten, ging ik alle winkels rond. Als nieuwe toekomstige moeder wil je het zo goed mogelijk doen en ga je netjes de lijstjes af. Hier ben ik echter op terug gekomen en ben ik blij dat ik hem niet volledig heb opgevolgd!

Hieronder vertel ik over 10 producten waar ik niet zonder kon/kan. Uiteraard kan deze mening voor een ieder verschillen. Naar eigen ervaring en die van veel ervaringen om mij heen, heb ik deze onderstaande top 10 gemaakt. Volgende week een top 10 van spullen die ik liever had laten liggen..

10 dingen, die ik niet kan missen!

Uiteraard heb je nooit genoeg hydrofiele luiers, slabbers, spuugdoekjes, luiers, rompers, hoeslakens en verschoningskussenhoezen. Neem er hier gerust meer van dan wat er op de checklist staat! Ook een kraampakket is erg fijn! Vaak krijg je deze van je zorgverzekering (afhankelijk van je pakket). Mocht dit niet zo zijn, dan kan je er wel een aanschaffen.

Ik begon met kleren bij maatje 56, puur omdat die kleintjes zo snel groeien. Mocht het nog wat te groot zijn, dan sloeg ik het om. Echter begon ik met 2 weken al in maatje 62…;)

#1 Luieremmer – Diaper Champ

Ja, ik heb ook veel het tegenovergestelde gelezen, maar ik ben fan van de diaper champ!

Aangezien wij hier afval moeten scheiden, is het niet zo makkelijk om na elke luier naar de container 2 straten verder te lopen…

Deze luieremmer heb ik gelijk mee besteld bij de grote bestelling, op aanraden van meerdere vriendinnen. Geen stank, makkelijk en als hij vol is… ploep in de container.

#2 Hydrofiele luiers

Je hebt er niet genoeg van! Grote en kleine, witte of met leuke versiersels. Genoeg keuze, als je ze maar hebt. Voor in het bedje, bij het hoofdeind. Als je kindje spuugt, kan je deze zeker elke dag verschonen.

Tijdens het drinken, bij het eten, afdrogen, spelen (kiekeboe is enkel met deze doeken leuk ;)), in de kinderwagen, in de luiertas, overal waar je kijkt, vindt je ze.

De standaard witte vind ik heel fijn van de Prenatal en verder heb ik allerlei leuke printjes gevonden bij de Primark, Lief, Wibra en Hema.

#3 Babyfoon -Alecto

Met een man in huis die van snufjes houdt, kan je verwachten dat er een high tech babyfoon in de woonkamer staat. Dit was ook het geval, en wat ben ik er blij mee!

Wij hebben Alecto DVM-190.

Een super fijne babyfoon met beeldscherm waarop je je kindje elk moment kan bekijken. Door de draaibare camera kan je het scherm elk moment aanpassen.

Tevens zijn er extra camera’s bij te koop, voor bijvoorbeeld bij de box. Helemaal makkelijk is, als vrienden met dezelfde camera op visite komen. Deze camera sluit je draadloos op één scherm aan.

Super functioneel en handig apparaat, voor een mooie prijs verhouding.

#4 Slapen – Puckababy

In een eerdere blog, heb ik al over Puckababy geschreven, maar hierin kunnen ze zeker niet ontbreken!

Drie veel ste mooie, maar ook dure dekens gekocht. Het bedje mooi opgemaakt, hebben wij een klimmertje. Oftewel tijd voor de slaapzakken, die ik gelukkig ook had gekocht en gekregen!

Tot op heden zou ik niets ander meer willen. Zekerheid dat je kindje veilig en altijd warm ligt. Geen risico van verstikking en het ziet er daarentegen ook heel schattig uit. Wij mochten de Puckababy-newborn slaapzak lenen van een vriendin. Toen was ik direct verkocht! Uiteraard hebben wij ook nog andere reserve zakken, maar in de Puckababy slaapt Jop echt het allerbeste.

Ze zijn enorm makkelijk aanpasbaar op het weer en zien er ook nog een heel leuk uit! Makkelijk wasbaar, krimpt niet en veilig, het allerbelangrijkste!

#5 Goodnight – Chicco

Alle kinderen in onze omgeving hadden al zo’n lamp en zaten vol positieve verhalen. Wat waren wij blij toen wij deze mooie lamp kregen bij de geboorte van Jop!

Hij en wij willen niets anders meer, hij gaat overal mee naartoe.

De lamp is van Chicco. Hij projecteert sterren door de kamer en dat verloopt in kleur. Daarbij speelt hij ook melodieën af van Bach en Rossini, New age muziek en natuurgeluiden. Het poppetje kan van de ster worden gehaald om mee te knuffelen. Je kan ook alleen het licht gebruiken.

Wij hebben deze versie, er zijn verschillende soorten. Hier werkt hij heel ontspannend en rustgevend, niet alleen voor Jop! 😉

#6 De box

Aangezien ik mij snel goed voelde en dus beneden was, was de box een uitkomst! Zo kon Jop slapen en ‘spelen’ tegelijk. Dit terwijl ik ook op de bank kon relaxen.

Wij wilden Jop al gelijk aan geluid laten wennen, veel de radio aan en stofzuigen in zijn bijzijn. Uiteraard sliep hij ook regelmatig boven in zijn wieg/ledikant voor de rust. Dit maakt wel dat Jop niet snel van geluid wakker wordt en zichzelf goed kan vermaken..

Wij denken tenminste dat dit erbij heeft geholpen. 🙂

#7 De kinderwagen – Joolz Geo

Die kan uiteraard niet ontbreken! De kinderwagen, zonder ben je nergens. Tijdens mijn shop avontuur heb ik er veel getest en deze vond ik het mooiste en fijnste in beweging. De grote mand onderin is echt een uitkomst! Dit maakte de keuze voor deze i.p.v. de Day. Makkelijk inklapbaar, functioneel, comfortabel voor de kleine en het oog wilt ook wat.. ik vind hem heel erg mooi.

!! Mocht er binnen een korte periode nog een ukkepukje bij komen, dan kan je op de plek van de mand nog een reiswieg en kinderwagen zit kwijt! Nog een reden, waarom hij functioneel is!!

#8 Flessen – Difrax

Aangezien ik geen borstvoeding ging geven, waren de flessen wel heel erg belangrijk! Op aanraden van vrienden, zijn wij voor de Difrax flessen gegaan.

Naast het mooie design, werken ze enorm goed bij Jop! Jop was een snelle drinker, maar met deze flessen kreeg hij geen extra lucht binnen en werden de buikkrampen beperkt!

Door de verschillende soorten flessen die er verkrijgbaar zijn, heb je voor elke soort voeding een passende. Pap, Sap, melk, het maakt niet uit!

Deze foto uit onze koelkast bewijst wel dat we fan zijn toch?

#9 Reinigen – Magnetron sterilisator

Dit vond ik een uitkomst! Een magnetron sterilisator. Wij hebben deze van de Prenatal.

Flessen even afwassen in een sopje met wat afwasmiddel en dan in de sterilisator. De flessen zijn weer als nieuw!

Na 2 maanden, zijn we dit nog maar eens per week gaan doen. Nu zet ik eens per maand een pan water op. Alle spenen en flessen doe ik dan in een keer. Elke dag maken wij de gebruikte flessen en spenen schoon met een heet sopje en spoelen dit goed na. De spenen doen we tussendoor in de waterkoker.

> De flessenborstel van de Hema vinden wij het fijnst! Niet zo’n vies sponsje aan het einde en het kleine borsteltje is heel handig voor de spenen!

#10 Kussen- Voedingskussen

Het voedingskussen was al een uitkomst tijdens mijn zwangerschap.. ik had er zelfs 2! Nog erger, mijn geliefde man lag er ook mee te knuffelen hihi.

Door het kussen kon ik beter slapen tijdens de zwangerschap en na de bevalling wat het ideaal om Jop te voeden. Vooral omdat hij niet de lichtste was, was een kussen noodzaak!

Het kussen heb ik bij de kruidvat gekocht en de hoezen bij verschillende winkels.

Net als met alles, heeft iedereen zijn eigen mening en ervaring. Dit is de mijne, hopelijk kan ik een toekomstige moeder hiermee helpen!

Nog een product waarvan je zegt ‘JA!?’ Of juist een product van ‘NEE!’ Laat het mij weten d.m.v. een comment hieronder of een privé bericht via contact. Wie weet, neem ik die volgende week mee in de blog.

Tot de volgende blog!

SpeelgoedSpeelgoed

Laat een reactie achter