Opinons are there to give, or to keep for yourself – mening

Genoeg te maken met meningen van anderen. Zakelijk, maar ook privé. Vaak gewenst en gewaardeerd, maar ook ongewenst en ongegrond..

Ik heb een mening, soms gegrond of niet.
Soms wat hard en vaak zeg ik het ook gewoon niet. Als je vraagt om mijn mening, kan je hem krijgen, met het oog op de persoon. Jij bent een mens, een mens met gevoel.
Ik probeer mijn mening te geven aan de hand van wat ik zie, hoor, ruik, proef en ervaar. Probeer er geen te geven over waar ik niets vanaf weet. Toch zal ik achter mijn mening blijven staan, mijn geweten zal mij dit anders laten weten.

Mensen hebben een mening, soms gegrond of niet. Soms wat hard en vaak zeggen ze het ook gewoon niet.
Als iemand vraagt om een mening, kunnen zij deze geven, de vraag is, weke mening het is? Is het de mening van vandaag of gisteren? Is het de mening om zelf beter van te worden, de mening om andere te kwetsen, minder te maken en/of onwaarheden de lucht in te brengen.
Is het de mening waar ze echt achter staan? Waar ze zelf naar leven en streven, wat ze zelf nooit hopen te ervaren? Is het een mening waarover ze willen dat er nagepraat wordt, ze zich goed bij voelen of iets mee willen bereiken?

Iedereen heeft een mening, soms gegrond of niet. Soms wat hard, het is maar hoe je het ziet.
Mensen geven ongevraagd een mening of pas wanneer er om wordt gevraagd. Sommige hebben over alles een mening, vandaar dat er continue wordt geklaagd.
Iedereen heeft een mening maar luistert daar niet altijd naar, volgt niet zijn hart of gevoel, de angst om een eigen mening te hebben en uit te spreken, volgt de meningen van anderen.
Juist jij, kan met jouw mening dan veel veranderen.

Jouw mening is uniek, niemand kan jou zeggen dat hij niet klopt. Wel kunnen anderen jouw mening beïnvloeden waardoor het soms veranderd. Jij bent de baas en bepaalt of je je mening naleeft of niet. Kan je met een mening leven die je niet uitspreekt? Kan je continue iets denken/vinden met een grote glimlach erbij? De enige die daar de controle over heeft, ben jij.

Moet je over alles een mening hebben? Kan je 0ok gewoon een zeggen: ‘ik weet het niet?’

Dat zou soms veel schelen, veel verdriet..

 

SpeelgoedSpeelgoed

Voeg een reactie toe

Laat een reactie achter