Ontspannen, vrijheid, blijheid – Sit back and watch!

Als ik thuis kom, vind ik niets lekkerder dan mijn kleren omwisselen voor een oversized t-shirt en trainingsbroek en rondhuppelen ploffen op de bank, oftewel lekker ontspannen!

Voor de beelddenkers onder ons, ik huppel niet echt hoor! Voor de vrouwelijke lezers, uiteraard zonder BH, ‘lekker los in het hok’. Voor de mannen, rondlopen in enkel je boxer/onderbroek is toch ook heerlijk!? Een ontspannen gevoel met een grote O!

Ja, vandaag heb ik het over mijn ultiem ontspanning moment. Ik ben er ook van overtuigd dat er nu heel wat mensen denken: ‘JA, ik voel met je mee!’. Naar mijn mening kan je dit niet vaak genoeg doen. Dus trek je stoute…pyjama aan en chillen maar! Tegenwoordig kan ik dit moment delen met Jopperman, waar voorheen 2 minuten stilzitten uniek was, kan hij nu 2 uur bij mij op schoot een film kijken. Uiteraard wel met een dekentje en een bakje ‘maatjes of ommers’ (tomaatjes of komkommers). In deze corona-tijd moet je toch alternatieven zoeken voor die zak chips.

Netflix, Videoland en Disney+

Als ik in mijn pyjama, trainingsbroek of relaxoutfit op de bank plof, netflix aanzet en mijn favoriete serie opzet, dan voel ik de spanning uit mijn lijf wegglijden. Je kan immers moeilijk ‘nadenken’ als je ergens geboeid naar zit te kijken. Klein probleem is wel dat je de tijd zo snel vergeet en je 3 afleveringen verder bent voordat je het weet. Voor elke ‘mood’ is er wel een passende serie of film. Ben ik zelf wat down, kies ik een lekkere drama serie, het kan altijd erger of je haalt er nog tips uit! Een komedie horror werkt ook altijd goed. De romantische films/series laat ik liever aan anderen over, leuk voor een avondje, maar geef mij maar bloed of een waargebeurd verhaal. 

Tip 1: Bijhouden waar je bent gebleven

Mocht je net zo’n freak zijn als ik, veel series kijken en bij willen houden waar je met welke bent gebleven? Dan is de app TWEE perfect voor jou! Voor mij een extra ontspannen gevoel als ik niet eerst moet uitzoeken waar ik was. Grappige ervan is ook nog eens dat de app bijhoudt hoeveel de al gezien hebt en ‘dus ’time wasted’. Ik sta nu op 5 maanden, 18 dagen, 16 uur en 32 minuten.
Als je een GTST fan bent, deze kan je ook toevoegen bijvoorbeeld, heel Holland bakt etc. Dan tikt het wel door hihi!

Tip 2: Mocht je nog onbekend zijn of inspiratie willen opdoen, dit is zijn mijn top 10 series voor jullie op een rij:

#1 The Handmaid’s Tale, Videoland
Wie kent hem niet? 
Kan er veel over zeggen, vind dit gewoon een master onder de series.

#2 The mandalorian, Disney+
Voor wie van Star Wars houdt.. kijken dus! Voor de vrouwen onder ons.. Zolang hij zijn helm ophoudt, ben je gelukkig. 

#3 Outlander, Netflix
Die mannen… man man man. Verder leuk verhaal, spanning en actie, avontuurlijk, en natuurlijk de liefde! Ik verhuis denk ik..

#4 Snowpiercer, Netflix
Wat als de aarde bevriest en je alleen in ‘de snowpiercer’ (een trein) kan overleven. Weer terug naar de grote verschillen tussen arm en rijk en wat gebeurt er met mensen in een kleine ruimte zonder vrijheid?
Persoonlijk vind ik dit gewoon een goede serie, goed verhaal, actie en sensatie. Je bent er zo doorheen..

#5 Call the midwife, Prime-BBC
Mooie serie met een goed verhaal over de vroedvrouwen in het Londense jaren 50 en 60. Alles komt aan bod, verlies maar elke aflevering heeft dat geluksmoment omtrent geboorte, liefde en hoop.

#6 Homeland, Netflix
Geweldig goede serie met naar mijn idee geniaal acteerwerk. Een meeslepend verhaal van een teruggekeerde oorlogsheld die tijdens zijn gevangenschap in Afghanistan bekeer en geradicaliseerd bleek. Het is een groot kat en muisspel met bijzondere wendingen.

#7 The Walking dead, Netflix – Disney+
Voor de zombie fans… YEAH! Mijn meest favoriete serie tot nu.. na 10 seizoenen is de rek er even uit. Nog nooit gezien? Dan kan je lekker gaan smullen.

#8 Pretty Little Liayrs, Netflix
Lekker girly, drama en sensatie, why not?

#9 New Amsterdam en Grey’s Anatomy
Ziekenhuis series.. Medische/dramserie. Als je ervan houdt, kijken!
> The good doctor, ook een ziekenhuis serie maar dan met een extra wending, de jonge chirurg Shaun is namelijk autistisch. Buiten dat hij dit enorm goed ‘speelt’, laat de serie je vanuit een ander oogpunt kijken naar mensen die ‘anders’ zijn. Ik vind het mooi dat ze de kijker vanuit andermans ogen laat kijken.

#10 Jane the virgin, Netflix
Heerlijke dramaserie vol humor, romantiek, en uiteraard drama! Echt een heerlijke wegkijker. Hoe vaak gebeurt het dan iemand nog maagd is, maar wel zwanger?

Dit zijn maar 10 van de 685 series die ik kijk of heb gezien. Tip van flip en anders niet.. haha

Zitten en kijken maar.

De keuze is reuze, de tijd is rijp, er komen nog bakken met regen, dus kijken maar! Als de zon straks gaat schijnen en de lockdown over is (have faith), gaan we wel weer sociaal doen..;) Probeer nu nog lekker extra te ontspannen, we hebben het allemaal nodig.

Meer tips voor series of films? Laat het mij weten en ik zal eens kijken.. 😉 Wat ik voor je op papier kan zetten!

SpeelgoedSpeelgoed

Laat een reactie achter