Mijlpalen – de eerste keer… aan alles komt een eind

Na een ‘break-up’ ga je alles weer voor de eerste keer meemaken, alleen of samen met je kind(eren). Zie het als de mijlpalen bij je kind..

My first time

Het is zoals het klinkt, voor alles is het weer de eerste keer. Voor mij in dit geval als moeder met een kleine peuter. De eerste keer kerst, oud en nieuw, Moederdag en ga maar door. De eerste keer dat ik echt op mijzelf woon en tevens mijn eerste huis dat ik gekocht heb, de eerste verjaardag van Jop die we gelijk ook maar apart vierden.
De eerste keer dat je ergens staat, eet of loopt, dat je voorheen ‘samen’ deed. Nog niet gesproken over die eerste keer stappen, praten met een andere man of… seks, ja ook dat!

Veel mensen vragen zich dit ook af, hoe het zou zijn om na zoveel jaar weer de andere kant op te kijken. Ik kan je vertellen, ondanks dat het erg ongemakkelijk kan zijn, ook zo leuk! Je voelt je weer mens, vrouw, gezien en vooral gewaardeerd, met de stap trotser.
Het zijn allemaal mijlpalen, net als bij kinderen, dat ze daar nog geen boekje voor hebben gemaakt! Dingen waarvan je weet dat ze gaan komen, dat het moeilijk gaat zijn, confronterend maar ook weer heel leuk. Het maakt je wederom weer trots, ‘zo, mijn mijlpaal weer bereikt!’. Misschien had ik een plakboek moeten maken..?

Het fijne is dat ik veelal van deze dingen al voor het eerst gedaan hebt, op de zomervakantie na.

The summer is magic

Yeah right!

Lekker die zon, zee en strand. Heerlijk 6 weken vakantie, maar daarvan moet ik er 2, mijn zoon missen. Uiteraard is dit ook goed en heb ik het echt even nodig, maar als je iets dat je 24/7 bij je hebt, zolang moet missen, dan is dat een enorme domper! Stel dat je 7 dagen, dat niet hebt waar je niet zonder kan… bijvoorbeeld je telefoon! Die telefoon is op een plek waarvan jij niet weet waar en wat ermee gedaan wordt.. dat dus.

Happy life, happy thoughts

Buiten dat het lastig kan zijn, is het ook erg leuk, spannend en vooral nieuw. Het is nu wachten op ‘weer smoorverliefd’, ‘de eerste kus’ en uiteraard voor dit moment ‘onze eerste vakantie samen’. Volgende week is hij weer terug en gaan we weer mooie herinneringen maken..

Het jij nog een leuke ‘eerste keer’? Deel hem!

SpeelgoedSpeelgoed

Laat een reactie achter