Tell me your freedom, jouw mening – Het C-woord.

Vrijheid van meningsuiting, ik vind er wat van! Niet dat ik het ‘niet goed’ vind, maar dat het tegenwoordig niet goed gebruikt wordt. Eerder had ik al geschreven over je mening geven en waarom dat soms kwetsend moet zijn. Opinons are there to give, or to keep for yourself – mening

Mensen kwetsen middels sociale media, waarom? Om jezelf beter te voelen? Dan komt hij: ‘Dat mag ik vinden, is mijn mening!’. Nou, ik kots over die mening heen. Heb altijd geleerd: ‘als je niets leuks over een ander weet te zeggen, zeg dan maar niks’. Iedereen vind het toch leuk om complimenten, leuke opmerkingen of eventueel opbouwende feedback te ontvangen? Laat die kritiek lekker weg..

Gelukkig heb ik er in deze mate nog geen last van gehad, maar als we het over de ‘vrijheid’ hebben van het sturen van ongewenste berichtjes.. Waarom een foto van je …?? Wederom de waarom?!

Het grote C-woord

Ik noem het woord gewoon niet, puur omdat ik het niet meer horen kan. Daarbij krijg ik er een enorm negatief gevoel van waar ik de laatste week enorm last van had. De plotselinge sluiting, bijkomende onzekerheden, het maakte mij gek. Jop werd er ook enorm onrustig en zeg maar ronduit strontvervelend van! Ik trok het even niet meer.

Hele naaste mensen weten dit, zien dit en anticiperen. Maken mij aan het lachen, praten, maar vooral ook even kunnen zeggen: ‘STOP!’.
Ik voelde het al aankomen, tot eergisteren was ik net een stuiterbal. Energiek, enthousiast en happy, maar doorgaan en niemand het achterste van je tong laten zien. Voor hoelang hè? Dat houd niemand lang vol en dan stort je in. Klinkt lekker dramatisch, maar zo voelde het ook even, sterker nog, zo wilde ik mij even voelen. Verstoppen onder de dekens met Netflix en een zak chips. Ooooh, terwijl ik dit schrijf, vraag ik mij wederom af waarom ik mijzelf zo gek (laat) maak!

Wederom de waarom?!

Positiviteit

Als ik één sterke eigenschap van mijzelf kan benoemen, is het mijn positiviteit. Overal zie ik wel kansen en mogelijkheden en is er altijd licht in de tunnel. Nou, nu is het even donker.. met mijn zaklamp door de blubber aan het zoeken. Oprecht, ik vind het gewoon even K*T. Waar ik graag anderen in die positiviteit mee wil nemen.. Dikke middelvinger, zie je hem?

Het frustreert mij dan ook zo enorm, dat als ik en mijn collega’s, al weken in een gebouw lopen met meer dan 200 leerlingen, DE doelgroep waar het om gaat. Al weken spelen wij voor politieagent: ”doe dat mondkapje op, was je handen etc.’. Dit doen wij voor onszelf, niet voor hun, want zij zien de noodzaak niet.. Begrijp mij niet verkeerd, de meesten niet! Het is soms net of je een brandende kamer in loopt. Maar we blijven lachen, zover dat te zien is…

De nieuwe brigade

Vervolgens kom ik op de sociale media de ‘anti mondkapjes brigade’ tegen. Heel leuk mensen, de vrijheid van meningsuiting. Nog leuker dat je deze vrijheid ook mag toepassen in de praktijk. Beseffen die mensen wel wat dit voor mij en nog heel veel andere mensen betekent?

Niet alleen dat wij nog meer agentje moeten spelen, continue de discussie aan moeten gaan. Nee, of je er nu in gelooft of niet, onze veiligheid wordt op het spel gezet. Dat noem ik niet in de positieve zin, rekening met elkaar, de samenleving, de mensheid houden. Al helemaal niet als je anderen aanspoort.

Waarom, wederom weer die vage waarom?!

Fijne dagen en tot volgend jaar?

In deze tijd is het helemaal niet zo fijn om kerst te vieren en de zekerheid tot volgend jaar? Die is ook kleiner geworden.. Bang ben ik niet meer om het te krijgen, wel om het door te geven en bijvoorbeeld mijn ouders te besmetten. Maar hé! positief benaderen.. die mondkapjes zijn onzin en ik ga er toch niet dood aan, toch?

Ik zal mijn best blijven doen mijzelf en omgeving te beschermen, elkaar te helpen. Willen jullie dat ook doen? Misschien ook een beetje meer voor mij en alle anderen?

De overheid heeft hier ook niet voor gekozen, laat staan meegemaakt. Complot theorieën, super leuk, de kerstman ook.. Als je iemand de schuld wilt geven, boos wilt zijn, koop een goudvis. Als we heel eerlijk tegen onszelf mogen zijn, dan hebben we het toch eigenlijk maar goed? Zei ik zowaar wat positiefs?

Ik heb mijn hart weer kunnen luchten en met jullie kunnen delen.

In ieder geval alle liefs van ons aan jullie!

SpeelgoedSpeelgoed

Voeg een reactie toe

Laat een reactie achter