Hotspot-hutspot

Goed en lekker eten moet voor iedereen kunnen, ook elders. Hotspot hutspot maakt dat mogelijk en toegankelijk voor eenieder!

Wat ze doen

Goed eten voor iedereen, dat is hun motto! Via hun hotspots, zoals de naam al zegt, versterken de de economische en maatschappelijke deelname van kwetsbare groepen. Mooi verhaal, uiteindelijk verbinden en activeren ze (kwetsbare) mensen met elkaar door middel van voedsel. Op deze manier vervult hotspot de functie van ‘wijkrestaurant’. Ze creëren een plek waar jongeren graag naartoe komen en bezig kunnen zijn, daarbij leren zij ontzettend veel praktisch maar ook sociaal. Van de communicatie in de keuken, tot aan de tafel bij de gasten.

In de moestuinen wordt als de groente, fruit en kruiden die gebruikt worden in de maaltijden. Daarbij wordt dit mogelijk gemaakt door reststromen versproducten en producten uit de regio. Zo wordt tevens voedselverspilling tegengegaan.

Dit alles word gedaan onder professionele begeleiding samen met de jongeren en vrijwilligers. Samen zetten zij elke week een nieuw verrassend en gezond 3-gangen menu op tafel.

Kansen voor eenieder

Uiteindelijk is het einddoel heel mooi, waarom dit zo toegankelijk is voor eenieder, het kost €9 euro! Voor nog geen €15; heb je gegeten en gedronken.
Tieners worden geholpen, minder voedselverspilling en een toegankelijk uitje, dus ook voor mensen die weinig te besteden hebben.

Voor wie meer te besteden heeft, je kan een ‘uitgesteld diner’ doneren zodat een ander die dat nodig heeft gratis kan eten. Zo vormen de hotspot levendige, gastvrije plekken waar mensen van alle leeftijden en inkomens zich welkom voelen. Vind het zelf uit en neem een kijkje op de website, zoek een locatie en eetsmakelijk!

 

SpeelgoedSpeelgoed

Laat een reactie achter