Sportschool – Hart 4 her!

Nu 7 maanden geleden ben ik bevallen van een schat van een kind. Ik mag totaal niet klagen, ik weeg nu minder als voor de zwangerschap. Echter zegt dat niks, mijn lichaam is volledig veranderd. Ook wel het ‘puddingsyndroom’. Is dit voor jou ook herkenbaar?

Ik ben begonnen met sporten bij Hart For Her in Hardinxveld-Giessendam. Voor elke (werkende) moeder/vrouw een aanrader, het is echt super te combineren in het dagelijks leven!

Het moment kwam daar, dat ik toch echt iets aan mijzelf moest gaan doen. Ik paste alles weer maar voelde mij er totaal niet op mijn gemak in! Vroeger zat crash dieten gedaan, shakes en heel polonaise…

Het werkte allemaal totdat je weer ging afbouwen en ‘normaal’ ging eten. De kilo’s kwamen er 2 keer zo hard aan en ik voelde mij nog ellendiger.

Dit keer wilde ik het anders doen! Gewoon ‘normaal’ eten en bewegen..

‘Normaal’ eten..

Af en toe een zak chips vind ik heel normaal! Maar niet elke dag haha. Het is lastig om voor jezelf te schetsen wat ‘normaal’ dan is. Hoe ziet ‘normaal’ eruit?

Ik hou van eten, in alle vormen en maten. Daarbij lust ik ook graag een wijntje, wat ook niet goed is voor de calorien. Maar als ik daar nu mee stop, hakt dat er dadelijk weer volledig in! Met mate dus, dat is in mijn optiek het beste.

In de ochtend een goed ontbijt (waar ik heeeeeeeeel slecht in ben) bijvoorbeeld een smoothie, cornflakes, brood, brinta, kwark of wat je lekker vind.

In de middag een broodje, salade of dergelijk en in de avond één bord met eten. Tussendoor een stuk fruit een reep of koek en het allerbelangrijkst, veel (water) drinken. Ook ben ik geminderd met koffie en overgestapt naar thee, zonder suiker!

Gelukkig was ik al geen sapjes en frisdrank fan dus dat is geen probleem! Ik vind het heerlijk om een fles water met wat verse munt of citroen bij mij te hebben.

Bewegen!

Ja, wat ga ik dan doen?

Ook hierin al van alles geprobeerd, een sportschool werkt niet voor mij. Dan loop ik een uur rond en heb ik geen flauw idee wat ik aan het doen ben! Vervolgens doet alles zeer omdat ik het verkeerd gedaan heb.. Daarbij raakte ik snel gedemotiveerd waardoor ik niet meer ging.

Mijn collega had iets nieuws ontdekt. Hart for her! Een ‘sportschool’ enkel voor vrouwen, dik of dun het maakt niet uit! Iedereen is er welkom en iedereen accepteert elkaar. Geen spiegels aan de muur maar leuke motiverende beschilderingen, zo kan het ook!

Maar nu het feit waarom het voor mij zo goed werkt, je bent maar een half uurtje bezig! Er is een circuit uitgezet dat je 2 keer moet doorlopen. Op de muziek hoor je wanneer je moet doordraaien en ondertussen loopt er professionele individuele begeleiding rond die je corrigeren én aanmoedigen! Regelmatig wordt het circuit veranderd waardoor er afwisseling blijft, het niet verveelt en ik gemotiveerd blijf!

En of het werkt?

Hart for her is een interval circuittraining waarin spier-versterkende oefeningen worden gecombineerd met conditionele oefeningen. Krachtstations en aerobicstations wisselen elkaar af op gezette intervallen. 

Al met 1 keer in de week, voel je resultaat.

Nogmaals, in een half uur ben je klaar! Het kan dus heel makkelijk even tussendoor, ik neem zelfs Jop mee..

Hart 4 Her

Bij hart for her trainen topsporters, oma’s, hardlopers, andere gezellige sporters, tieners, vrouwen met jonge kinderen, oudere kinderen, drukke banen en minder drukke banen, vrouwen die al heel fit zijn, vrouwen die dat vroeger waren en weer willen worden. Iedereen krijgt bij hart for her een training op haar eigen niveau, op een fijne manier.

Ik vind sporten niet het leukste wat er is, maar dit vind ik echt SUPER! De sfeer is goed, de mensen zijn aardig en zoals ik al eerder zei, je mag zijn wie je bent!

Wat je beweegreden ook is. Wil je afvallen, fitter worden, werken aan je figuur, gezonder leven of gewoon lekker bewegen?

Het belangrijkst is dat je weer goed in je vel komt te zitten!

Kijk voor meer informatie zeker even op de website of de facebook pagina.. kom gewoon een keer een proefles doen en wie weet, hebben zij ook hart voor jou!

De Nederlandse Hartstichting

Hart for her Nederland heeft hart voor vrouwen. Hun missie is dat zij de wereld een miljoen vrouwen sterker willen maken. Zo helpen ze om een fit lijf en daarmee een fit hart te krijgen door te bewegen.

Het is aangetoond dat zelfs met dat ene half uurtje, de kans op hartklachten, aanzienlijk wordt verminderd!

De  hartstichting geeft veel voorlichting over hartzaken bij vrouwen, deze symptomen zijn erg verschillend met mannen. Hart for her, de naam zegt het al, vind dit erg belangrijk en steunt daarom de Nederlandse Hartstichting.

Nog een mooie reden om hier te gaan sporten!

Ja, ik ben enthousiast! Jij nu ook? Wil je meer informatie? Kijk op de website of stuur mij een prive berichtje via contact of middels een comment hieronder…

SpeelgoedSpeelgoed

Laat een reactie achter