Foto-diary #6 Wat een heerlijke zomervakantie – bedankt.

Terwijl ik de deur op slot draai en de auto instap, voel ik de tranen komen. Zo hard als ik kan, bedwing ik ze. Twee prachtig blauwe oogjes kijken mij aan, één zacht handje reikt naar die van mij. Twee zielen, maar één gedachte, die van een heerlijke vakantie samen. Een afsluiting voor de één, maar een opening voor beide. Zo klein, maar ook zo groot, kijkt mij aan alsof hij wilt zeggen: ‘bedankt, bedankt voor je liefde, je aandacht maar vooral om jou’. Een warm gevoel schiet door mijn lijf, wat ik liefde toch fijn, zou met niemand anders hier willen zijn.
Jop en mama keren huiswaarts na hun vakantie, wat was het fijn!

Week 32,

Daar ga je weer mannetje, veel plezier. Als je thuis komt, kunnen we gaan pakken om lekker samen op vakantie te gaan! Nee, geen ver oord maar heerlijk naar het mooie Zandvoort wat ondertussen ook als een oord voelt. Maandag lekker zwemmen en palm parkies, dinsdag een heerlijke sushi lunch met mijn collega, motorrijden en uitkijken naar het ‘feest’ weekend.

HOP HOP

Vrijdag gingen mijn vriendin Linda en ik naar het HOP festival in Rotterdam. Wat een heerlijke avond! Nee, niet alleen om het bier, maar de gehele sfeer. Het regende pijpenstelen in de avond, maar dit drukte zeker niet de pret, het werd alleen maar beter! Wat een prachtige avond, had ik dat al gezegd?

Here we go again..

Zaterdag ging ik wederom naar Rotterdam, maar nu met Wendy. Ouderwets ‘stappen’! Ook een heerlijke avond, waar ik in eerste instantie tegenop keek. Net als toen ik 16 was, kwamen de onzekerheden weer naar boven en voelde ik een (gezonde) spanning. Volledig onterecht en wat hebben we heerlijk gedanst, gezongen en gelachen! Dit weekend gaf mij echt weer een dosis geluk die ik net even nodig had..

Zondag was hij daar weer… mijn grote trots, klaarmaken en voorbereiden voor de vakantie en..ohja die 2 toetsen die ik moet herkansen!

Week 33,

Spullen pakken, leren, spullen pakken en nog meer leren..

Tot ik maandag avond/nacht ge-appt wordt. Mijn moeder lag plots in het ziekenhuis. Zij hoest al wat maanden, maar kreeg nu nog amper lucht. Nadat de arts was langs geweest thuis, moest ze direct door naar het ziekenhuis. Hier kreeg ze zuurstof, medicijnen en allerlei tests. Wat het nu uiteindelijk is, moeten meer onderzoeken uitwijzen..

Gelukkig mocht ze weer naar huis en gaat het langzaam beter. Voor mij was dit echter een enorme klap. Zo begon mijn vakantie namelijk 6 jaar geleden ook en toen was de uitslag iets minder positief…

Die volgende morgen vertrok ik naar Amsterdam, niet voor de vakantie maar voor de toetsen. Mijn moeder zou meegaan de eerste dagen en ik ging tussendoor de toetsen maken, dat liep nu even anders. Amper geslapen en nog enorm terneergeslagen, uiteindelijk ook geen goed gevoel over de toetsen. Die middag heb ik na veel wikken en wegen toch de spullen gepakt en ben ik met Jop wederom richting Amsterdam vertrokken. Gelukkig maar, toch een soort van rust daar, die ik thuis niet had. Je bent immers zo thuis wanneer nodig..

Support

Woensdag stond daar een vriendin, een steun die ik echt even nodig had. Heerlijk uitgewaaid op het strand, lekker gegeten en vooral veel gelachen, dankbaar.

Linnaeushof

Donderdag ben ik samen met Jop op stap geweest, zo hebben wij de grootste speeltuin van Europa bezocht de Linnaeushof. Je kan er van alles doen, voor jong en oud. Zeker een aanrader om naartoe te gaan, bij mooi weer kan er ook gezwommen worden! Samen op stap en wat een lol… gelukkig was Jop ook niet echt te spreken over de mascotte ‘Bennie Broek’, geen konijn of haas, maar een ‘konaas’, juist ja…

Niet te vergeten als afsluiting…de zakken zand naast mijn autodeur. Denken jullie dat ik er niet in kan ofzo?? Mocht je dit lezen, bedankt voor het leuke avontuur sukkels, doe de volgende keer beide kanten, dan wordt het nog leuk!

Let the sun shine!

Vrijdag kwam er wederom een vriendin langs, zij bleef lekker een nachtje slapen. Wat een prachtige dag! Werkelijk de gehele dag tot laat in de avond op het strand gelegen. Vriendinnetje voor Jop, cocktails voor ons en de zon voor iedereen!

Moesie!

Zondag kwam mijn moeder onverwachts toch ook een paar daagjes! Gelukkig voelde ze zich weer wat beter. De dag erna bleek het toch allemaal wel teveel, maar deze dagen had ze in ieder geval meegepikt! Lekker mosselen gegeten op het strand, geshopt, gegeten en gedronken in Haarlem en in de avond een kaasje met een lekkere Port, twee heerlijke dagen.

Thankfull

Dinsdag kwam mijn Saskia, een oude schoolvriendin met haar partner langs. Zo leuk dat zij in het nieuwe jaar (of daarvoor…) een klein jongetje mogen krijgen! <3 Het was mooi weer, dus heel de dag op het strand gelegen en gespeeld. Bjorn kon vast oefenen met Jop, die al die aandacht heerlijk vond..

Rond de middag kreeg ik overigens een telefoontje, één die ik nooit verwacht had, ik had al mijn toelatingstoetsen behaald! Hoe dan!? Goed gegokt denk ik of was ik onbewust scherper dan ik dacht? Anyway, ik ga de opleiding nu echt doen en kon de laatste dagen helemaal genieten.

Enne.. die oranje bal.. Jop heeft die gekregen van Shoots and More tijdens onze foto-shoot en met dit kiekje ook nog eens het zomer pakket gewonnen!

De laatste dagen

De laatste dagen waren weer aangebroken, leuk onverwachts bezoek en nog de laatste heerlijke momentjes samen. Hierna ging hij weer een weekend naar zijn vader en begon het ‘echte’ leven weer.

Niet meer samen tot 10 uur in bed chillen, het strand of het zorgeloze leven.. het disco-uurtje elke avond houden we er zeker in! Allebei vonden we zo onze rust en namen deze ook. Dat ik mij geen moment eenzaam, zielig of verdrietig heb gevoeld, eerder sterk, trots en zo gelukkig. Lekker cliché, hoop alleen dat ik voor anderen een inspiratie bron kan zijn om te plukken wat er is, bij jezelf te blijven maar vooral eerlijk, tegen de buitenwereld maar vooral je ‘ik’! Mijn verhalen zijn soms erg depri, deze misschien euforisch, maar dat is exact hoe ik bepaalde momenten ervaar. Daartussen is de weg ernaartoe of vanaf en de enige die die kan bewandelen, ben jij.

Uiteindelijk staan we allemaal alleen, op één wereld met z’n allen.

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder…

SpeelgoedSpeelgoed

Laat een reactie achter