Foto-diary #3 – Bloggers event – Blogger by nature

Wat een toffe week! Druk maar vol uitdagingen en nieuwe ervaringen..

Afgelopen weken mocht ik weer aan het werk. Na drie weken mei-vakantie, had ik dat echt weer nodig! Nu nog maar een paar weken tot de zomervakantie zich weer aanmeldt!

De laatste weekenden een paar leuke uitjes gehad. Zo zijn Jop, mijn moeder, zus en ik naar Dordt in stoom geweest. Voor mijn verjaardag vorig jaar, had ik een kaartje voor Katy Perry gekregen. Super gaaf om haar live te zien en lekker hard mee te zingen. Daarnaast heb ik een aantal stappen gezet voor de toekomst. Hopelijk kan ik jullie over dat laatste snel meer vertellen.

Blogger by nature

Op zaterdag 2 juni was het tweede Blogger by nature event in StayOkay in Soest. Een mooie afsluiter van deze weken en tevens voor mij de eerste keer dat ik naar zoiets ging, vol spanning en nieuwsgierigheid stapte ik dan ook naar binnen. Enorm veel geleerd, ervaring en ideeën opgedaan, maar nog het leukst, mensen ontmoet die ik hiervoor enkel op social media zag.. Samen met een blogger vriendin uit Dordrecht vertrokken wij om 8 uur.

We werden tussen half 10 en 10 uur verwacht. Bij binnenkomst kregen we allemaal een Goodiebag, een tas vol leuke producten!

 • Linnen tas van blogger by nature
 • Bodylotion van Kneip
 • Toilettas van de kunstboer
 • Speelgoed van Boti Europe BV.
 • Krijtjes van Crayon
 • Speelkaarten van coolgiftgadgets
 • Wagenhanger van Deemdesign
 • Armbandje van Kaya sieraden
 • Enkelbandje van Bandajanas
 • Whising bell van Return to sender
 • Koekjesvorm van Yoast
 • Fruit snoep van De kleine keuken

SEO voor gevorderden

Na een kopje koffie of thee, begon de workshop SEO voor gevorderden. De workshop werd gehouden door Caroline Geven van Yoast. Voor mij persoonlijk iets waar ik niet veel van af wist, voor de workshop dan… Zoals ik eerder al schreef, enorm veel inspiratie opgedaan om mijn eigen website te gaan optimaliseren.

Branding en Pinterest voor bloggers

Je kon vooraf kiezen uit 6 presentaties. Hierin koos ik voor ‘branding’, hoe kan ik mijzelf nu het beste neerzetten als ‘merk’? Dit was een leuke presentatie, maar heb ik persoonlijk niet veel van geleerd.

Nummer twee ‘pinterest voor bloggers’, iets waar ik niets van begreep en totaal niet mee bezig was. Ik ben enorm geïnspireerd geraakt door de presentatie over Pinterest. Deze werd gehouden door Jody Hoogendoorn, naast de boeiende en interessante informatie, hielp het enorm dat zij zelf ook enthousiast was en vol passie praatte. Na afloop heb ik nog even met haar gesproken, iemand die echt wilt helpen.

Netwerken

Tussen de workshops door was er de mogelijkheid om te netwerken op het ‘netwerkplein’, een ruimte met PR bureaus’s en bedrijven om mee in contact te komen. Iets waar ik erg naar uit keek, voor de ervaring maar hopelijk ook voor de contacten. Met mijn nieuwe visitekaartjes op zak, stapte ik vol vertrouwen naar binnen. Veel leuke gesprekken gevoerd en wie weet wat er uit voort komt! Bij de kraam van HemdvoorHem kreeg je een ‘Goodybox’ met daarin ook veel leuks! Als je met deze box op de foto ging, kon je overigens wat winnen, dat liet ik mij geen twee keer zeggen…

 • Luchtje van Calvin Klein
 • Sokken van Happy Socks

Wijn en bitterballen

Na afloop was het tijd voor ‘de borrel’. De zon scheen weer heerlijk, de sfeer goed, het perfecte moment om na te kletsen en andere bloggers te ontmoeten. Mensen uit alle streken, beginnend of al even bezig, iedereen bij elkaar in goede harmonie. Klinkt misschien heel dramatisch, maar uiteindelijk zijn we allemaal ‘concurrenten’ en zien sommige dat ook zo of hebben snel hun mening klaar. Dit is echter niet altijd even leuk en totaal niet nodig!

Voor herhaling vatbaar!

Uiteindelijk een enorm geslaagde dag, veel leuke gesprekken gevoerd, inspiratie opgedaan en vooral ook weer veel energie gekregen om mijn blog verder te brengen. Voor volgend jaar zeker weer iets waar ik naar uit kijk! Vooraf vroeg ik mij af of het wel iets voor mij was, meer omdat ik nog ‘startende’ ben. JUIST daarom raad ik nu iedereen aan naar een event als dit te gaan, leerzaam en het kan je zoveel verder brengen.

Mijn complimenten aan de organisatie!

 

 

SpeelgoedSpeelgoed

Laat een reactie achter