Clean up the mess – de schop erin!

Het is tijd voor de grote bezem, de nieuwe start!

Overal gaat hij doorheen, zo ook door Memamarrie.nl.
We zijn nu een half jaar verder, een andere draai aan de verhalen en veel nieuwe input

Thuis is de tuin op de schop gegaan, precies op tijd! Daar hebben wij al heerlijk van kunnen genieten afgelopen week.

Ondertussen gaat ook de website op de schop.
De afgelopen weken is alles weer op rolletjes gaan lopen, alles krijgt zo zijn plekje.

Dan de geijkte vraag richting jullie, wat willen jullie gaan zien of lezen?
Uiteraard zullen er blogs blijven komen en wil ik doorgaan met de ‘week-foto-blogs’. Daarnaast heb ik ideeën rondom het stukje ‘food’, hoe dit zich gaat vormgeven, ben ik nog niet helemaal uit.
Beginnend met de uitblinkers van de afgelopen weken!

Home Sweet Home

Als je mij sinds vorig jaar al volgt, weet je dat mijn relatie is overgegaan en ik samen met Jop een heerlijk huisje heb mogen betrekken. Wij voelen ons er al helemaal thuis en zoals hierboven al beschreven, is met de tuin vrijwel alles ‘af’. Oude tegels en planten eruit, nieuwe strakke betegeling erin!

Als je je nu afvraagt waar ik het allemaal van doe? Nadenken, goed zoekwerk, onderhandelen en het is altijd handig als er mensen om je heen wat meer kennis en kunnen over iets hebben.
De tegels zijn er (gratis) uitgehaald en ook de nieuwe tegels hebben we gratis kunnen ophalen bij iemand anders. Lang leven Marktplaats!

Het mooie hieraan is dat iedereen weer blij is met wat nieuws, dat zonder enige cent pijn…Misschien wat spierpijn dan?
Uiteraard heb je ook zand en bijvoorbeeld opsluitbandjes nodig, maar goed zoeken voor een mooie prijs met de goede korting, maakt dit geen grote kostenpost. Aanhangers om het op te halen, kan je voor een leuk prijsje huren, wel even goed zoeken! Eveneens als de kruiwagen, hamer en schop heb ik kunnen lenen.

De laatste maanden heb ik al een mooie gereedschap set bij elkaar gefikst, maar een trilplaat en slijptol behoren nog niet tot mijn assortiment. Veel kan je lenen, maar voor een klein prijsje kan je het ook huren! Vrijwel elke bouwmarkt verhuurt materialen en vaak krijg je er ook nog een aanhanger bij.. 😉

Het ziet er weer super uit!

Wederom liep ik tegen een paar super leuke meubeltjes en accessoires op voor een spot prijs. Plantjes erin voor de kleur en sfeer.
Een cadeaubon van de Intertoys goed gebruikt voor een mooie ‘schelp’ voor Jop en twee leuke bijpassende stoeltjes om samen met een vriendje of vriendinnetje te kunnen zitten.

Wat kan een mens gelukkig zijn met een relatief kleine, maar voor mij zeer grote verandering. Genieten van de zon en elkaar!

 

De nieuwe AnneGeddes baby

Afgelopen pasen hebben we de tuin al goed ingewijd met een barbecue! Partytent op en lampjes voor de gezelligheid. Net iets te koud om buiten te gaan zitten, maar het was hoe dan ook een geslaagde dag.

Ik ben er in ieder geval erg blij mee, Jop kan zich vrijuit bewegen en mama lekker chillen in de zon, laat deze er vorige week nou volop zijn geweest!

We hebben van het weer genoten, in en buiten de tuin.
Na een grote schoonmaakbeurt en allemaal gevulde plantenbakken, is dit het resultaat. Wat vind je ervan?

Welcome back

De laatste tijd heb ik weer zoveel vrienden mogen ontvangen in ons stekkie. Terug in mijn eigen dorp en dicht bij mijn ouders. Binnenkort zelfs HEEL dicht bij mijn zus en zwagert. Zij gaan maar liefst 2 straten verderop wonen! Super blij voor hun, weet niet of zij dat ook nog zijn als Jop elke dag op de stoep staat.. hihi.

Dus ja, ik voel me echt helemaal thuis en dat is een opgelucht gevoel, zo heb ik mij lang niet gevoeld! 

Jopperman

Met Jop gaat het in principe erg goed. Wat geniet ik van ’terror’ zoals ik hem noem, want dat kan hij zeker zijn. Zo stond hij tot 3 keer toe op mijn bed boven te springen, moet ik er wel bij vertellen dat hij dan zijn stoeltjes moet pakken om over het traphekje te komen…
Niet te vergeten dat ‘meneer’ op zijn gemak op de eettafel was geklommen en vervolgens mama’s pure chocolade zat op te smikkelen. Waar ik was? Ik stond buiten de planten water te geven en vond het 2 minuten te stil… Toen ik een zwart spoor vond, trof ik hem aan zijn eigen tafeltje met reep aan, toch best knap?

Naast deze (heerlijke) boevenstreken, heeft hij, zoals heel Nederland, met zijn gezondheid geworsteld. Snotverkouden en hoesten. Een neusspray leek niet meer genoeg, na een nacht bij de HAP te zijn geweest, kwam er ook een ‘pufje’ bij. Hopelijk gaat het met dit mooie weer, weer de betere kant op. De huisarts had het al over zijn neusamandelen, maar stel het toch nog liever uit…

Pipaparty

Deze mama heeft nu gewoon 3 weken meivakantie!
Deze eerste week is Jop bij zijn vader. Doet me heel wat, zo is hij 24/7 bij mij en zo moet ik hem een week missen…
Vertrouw er op dat het goed gaat! Ondertussen kan ik ook weer even opladen, wat dingen voor mijzelf doen en klussen in huis!

Beginnend met afgelopen weekend, vrijdag de verjaardag van een vriend. Het was nog heerlijk weer en met de vuurkorf bleef het lang warm.

Zaterdag heb ik eerst, ja dat hoort er ook bij, mijn huisje van top tot teen gepoetst.
Om 3 uur werd ik opgehaald om bij mijn vriendin thuis te gaan genieten van heerlijke gin-tonics. Die avond gingen wij naar DJ-paul elstak en the Dark Raver in Bibelot. Een heerlijk feestje. Het ontbijt die ochtend viel wat minder in de smaak, maar dat kwam niet door mijn eieren!
Deze week wil ik alle kozijnen binnen nog een keer aflakken en de laatste klusjes die je beter zonder kind kan doen..

Aankomende vrijdag is het tevens koningsdag, alsof ik nog niet genoeg heb gedaan, ga ik samen met een vriendin naar SLAM! Koningsdag 2018 in het AFAS stadion in Alkmaar.

Omdat het niet naast de deur ligt en je met het openbaarvervoer 3 uur onderweg bent, blijven wij gewoon lekker slapen.
Vanaf donderdag avond tot zaterdag logeren wij in het ‘Grand Hotel Alkmaar’. Wat heb ik hier wederom veel zin in! Genieten met een dikke G!

 
Het allerbeste deze week is toch wel zaterdagavond, dan heb ik mijn kleine-grote trots weer terug, wat mis ik jou zo!

SpeelgoedSpeelgoed

Laat een reactie achter