Babyuitzet, top 10 don’ts!

Vorige week besprak ik 10 producten waar ik echt niet zonder kon of nog steeds kan! Deze producten stonden onder andere op de befaamde ‘baby uitzetlijst’.

Toen ik zwanger werd en allerlei post en informatie ontving, had ik in totaal wel 7 van deze lijsten. Soms met kleine verschillen, maar veelal hetzelfde.

Vandaag deel ik met jullie 10 dingen die ik aangeschaft of gekregen heb, maar met Jop geen of weinig gebruik van heb gemaakt. Sommige dingen daarvan staan op het ‘baby uitzet’ lijstje.

Shoppen en shoppen en…

Tot mijn 20 weken wilde ik vrijwel niet kopen, bang dat het mis zou gaan? Toen ik exact 20 weken zwanger was, zijn we in één middag de gehele kinder inboedel gaan bestellen. Kinderkamer, kinderwagen, box, Maxi-Cosi, babyfoon, luieremmer en ga maar door. De kleinere dingen heb ik daarna verzameld. Zo stond de ‘hard-ware’ en kon ik mij rustig op de ‘soft-ware’ focussen.

Ik vond het heerlijk om voor mijn kleine man te shoppen. Aan de hand van de lijsten, ging ik alle winkels rond. Als nieuwe toekomstige moeder wil je het zo goed mogelijk doen en ga je netjes de lijstjes af. Hier ben ik echter op terug gekomen en ben ik blij dat ik hem niet volledig heb opgevolgd!

Ook wilde ik een aantal producten hebben die bij een ander goed werkten, die mij interessant leken of handig, maar achteraf niet werkten bij ons. Dit zijn geen missers of miskopen, dit verschilt per kind en gezin. Hopelijk werkt het bij jou wel?

10 dingen, die ik beter kon laten..

#1 Schommelstoel

Wij wilden zo graag een schommelstoel voor Jop. In eerste instantie moest dit de Mamaroo worden, duur maar zoveel positieve reacties van gehoord.

Op mijn babyshower kregen wij de schommelstoel van ‘Adventure’. Een mooi en super handige schommelstoel, als je kind het leuk vind dan…

Huilen, schreeuwen, alles om eruit te mogen. Pas op het laatste vond Jop het leuk, maar toen werd hij er al te groot voor en bij elke beweging bewoog de stoel mee.

Hopelijk werkt het voor een (toekomstige?) baby, maar dit keer niet.

Ik wil graag nog wel benoemen dat wij enorm blij waren (zijn) met het cadeau. Mooi dat dit door onze vrienden gekocht en gegeven is!

<divid=”cc-m-16191892725″>

#2 Schoentjes

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar wie heeft die uitgevonden? Baby schoenen… Heel schattig om te zien, maar zo niet makkelijk om aan te doen, laat staan comfortabel voor de baby!

Ja ook wij hebben er een aantal gekregen en gekocht, omdat het zo leuk was. Jammer genoeg kreeg Jop ze gewoonweg niet aan.

Gelukkig ook wat schoentjes gekregen voor de aankomende tijd, dus hopelijk gaat hij ze passen!

#3 Billendoekjes doosje

Ik weet niet zo goed hoe ik hem moet noemen, J vervloekt hem! Enorm leuk om te zien, maar bij deze blijven de doekjes hangen die je er met je vingers weer uit moet peuteren. Leuk voor baby vingers, maar niet voor de onze… Als dat dan ook nog eens na elk doekje is tijdens een poepluier, dan snap ik een bepaalde frustratie.

Na wat flinke scheldpartijen, is deze ergens in de hoek beland en niet meer terug gekomen.

Jammer, maar helaas.

#4 Flessenwarmer

Zoals ik al zei, sommige zweren erbij, maar wij niet! Eer dat de fles opgewarmd is, is de baby al overstuur. Aangezien je flessen niet van te voren mag klaarmaken, kon je tijdens het naar beneden gaan, de fles net zo goed in de magnetron zetten?

Toen Jop nog een fles kreeg in de nacht, vulde wij elke avond een thermoskan met heet water, schone fles, lepel en voeding erbij en klaar! Vanuit het nachtkastje hadden we zo een fles.

#5 Navelbandje – uitzetlijst

Wat voor bandje? Juist een bandje dat al jaren niet meer gebruikt wordt, maar er wel nog steeds op staat. Onzin dus en niet kopen, is puur geldverspilling.

Dit geld ook voor een navelklem, wanneer je in het ziekenhuis bevalt. Nadat hij wordt afgeklemd, word dat meestal niet meer vervangen. Nadat de navelstreng is ingedroogd, valt het er met klem en al af. Deze zit overigens altijd in het kraampakket.

#6 Draagzak

Het leek mij zo leuk om Jop rond te dragen. Echter werd Jop met 4600 gram al ‘redelijk’ zwaar geboren en met de tijd dat ik met hem wilde gaan lopen, was dit nog zwaarder. Ondanks dat wij een hele goede zak hadden gekocht, zag ik het niet zitten en heeft mijn vriendin hem over genomen. Hopelijk heeft zij er wel veel plezier van!

#7 Flessenrek – uitzetlijst

Wat denk je van een schone handdoek? Daar kan het ook allemaal prachtig op staan en drogen.

Wij hebben aparte hand- en theedoeken voor Jop zijn spullen. Zo worden die voor niets anders gebruikt.

#8 Flanelle luiers – uitzetlijst

Weggooi/hydrofiele luiers vind ik zat! Nooit aangeschaft gelukkig, namelijk nooit hoeven te gebruiken. Waarvoor?

#9 Babybadje/thermometer – uitzetlijst

Super leuk om de eerste 2 weken te gebruiken maar wat een onhandig ding. Tevens vind ik het alleen maar in de weg staan in de kamer…

Binnen no time ging Jop al spetteren dus was alles drijfnat!

De oplossing: Zie de foto, het Stokke flexibad! Echt een super fijn bad voor in elke badkamer. Die van ons is heel klein, maar hij past perfect in de douche, geen natte spullen meer. Inklappen en je zet hem zo weg..

Daarbij had ik heel netjes een badthermometer aangeschaft, maar mijn kraamverzorgster vond het ook alleen maar onnodig.
Met je elle boog kan je het prima voelen!

#10 Dekens – uitzetlijst

Dit is iets persoonlijks. Tijdens mijn zwangerschap 4 mooie dekens, voor veel te veel geld aangeschaft. Echter draaide Jop als heel snel door zijn ledikant en werd het gevaarlijk. Voor Jop werken slaapzakken heel goed. Altijd warm, geen verstikking gevaar en ik vind het veel makkelijker.

Wel jammer want een mooie deken ziet er wel leuker uit.

Mijn tip: Schaf er eerst 1 aan en kijk eerst naar wat voor kindje je hebt. Daarna kan je er altijd snel meer aanschaffen!

Conclusie

Zoals ik al meerder malen heb benoemd, het verschilt voor een ieder en iedereen heeft weer andere dingen die hij/zij onnodig of juist nodig vind!

Nog iets aan te voegen of juist een herkenbaar verhaal? Laat het weten in een comment hieronder of een privé bericht via contact.

Tot de volgende blog!

SpeelgoedSpeelgoed

Laat een reactie achter